Årsregnskab

Hvad er et årsregnskab?

Årsregnskab er en rapport over virksomhedens økonomi i det forgangne regnskabsår, som typisk er et kalenderår fra 1. januar til 31. december.

En gang om året skal der udarbejdes et årsregnskab, som er en økonomisk status på hvordan virksomheden har klaret sig i det forgangne regnskabsår. Årsregnskabet indeholder en opgørelse og analyse af de økonomiske aktiviteter virksomheden har fortaget sig i regnskabsåret.

Årsregnskabet har til formål at give et retvisende billede hvordan det står til i virksomheden, og skal hjælpe kreditorer, samarbejdspartnere, ejere m.fl. med at danne sig et indtryk af virksomheden.

Det er typisk en revisor som udarbejder årsregnskabet for virksomheden, men det er langt fra alle virksomheder som er omfattet af en krav om revision. Er din virksomhed ikke omfattet kravet om revision, og skal du aflevere et årsregnskab, kan du naturligvis udarbejde det selv. Men for lagt de fleste vil det nu alligevel kunne svarer sig at overlade udarbejdelsen af årsregnskabet til en revisor eller dygtig bogholder, da de er opdateret på alle aktuelle regler og krav, hvilket vil give et mere retvisende billede af virksomhedens økonomiske status.

Prisen for at få udarbejdet et årsregnskab varierer meget afhængig af hvor stor din virksomhed er og hvilken type selskab/firma du driver. Derfor kan det godt svarer sig at indhente tilbud på udarbejdelse af årsregnskab hos forskellige revisorer eller bogholdere.

Vi har gjort det supernemt at indhente tilbud fra revisorer og bogholdere. Brug 5-10 minutter på at beskrive din virksomhed, så klarer vi resten af arbejdet for dig. Udfyld formularen på siden her.

Relaterede forklaringer: Revisor, bogholder

Få 3 tilbud helt gratis og uforpligtende