CVR

Hvad er et CVR-nummer?

Et CVR-nummer bruger man i forbindelse med registrering af en virksomhed som eksempelvis et anpartsselskab eller det kunne også være ændringer i afgifts- og skattemæssige krav eksempelvis moms og A-skat.

I Danmark er det et krav at man har et CVR nummer hvis man driver en virksomhed, der er dog en regel for omsætning under 50.000 kr. årligt hvor man ikke er påkrævet at få et CVR-nummer. Kort fortalt står CVR for Det Centrale Virksomhedsregister og er statens stamregister.

Et CVR-nummer indeholder

Et CVR-nummer er bygget op på 8 cifre og er forskelligt fra virksomhed til virksomhed. I et CVR-nummer registeres der øvrige oplysninger såsom navn, adresse, branchekode. Branchekoden er et krav at have og skal passe på hvad ens virksomhed tilbyder af ydelser/produkter. Branchekoden er en international kode samt bruges den også til statistik. Man skal altid bruge ens CVR-nummer i forbindelse med fakturering så virksomhederne kan identificere ens CVR-numer. CVR-nummer benyttes af alt fra enkeltmandsvirksomhed, anpartsselskab, aktieselvskab til offentlige myndigheder. På CVR.dk som er ejet og styret af Erhvervsstyrelsen, kan man hente oplysninger omkring virksomheder i Danmark ved angivelse af virksomhedsnavn eller CVR-nummer.

Hvad er P-nummer?

Når man får registeret sit CVR-nummer bliver man tildelt et P-nummer som er et 10 cifret produktionsenhedsnummer, for hver fysiske belligenhed der bruges til aktiviter der omhandler virksomheden i henhold til salg, kørselsfradrag, kontrolbesøg, produktion mm.

Hvad er et SE-nummer?

Et SE-nummer ligger under virksomhedens CVR-nummer. Det betyder at man kan have flere virksomheder under samme CVR-nummer med forskellige SE-nummer. Grundet til man gør det er eksempelvis for at adskille regnskaber. Man kan have flere SE-nummer til ét CVR nummer. 

Hvad er VAT-nummer?

Et VAT-nummer bruges i forbindelse med samarbejde til udlandske virksomheder hvor der ofte benyttes VAT-nummer til at trække moms fra. Et eksempel på VAT-nummer er “DK 35254521”.foran. Et eksempel kan være: DK 35254521.

Relaterede forklaringer: Revisor, bogholder

Få 3 tilbud helt gratis og uforpligtende