Faktura

Hvad er en faktura?

En faktura er et dokument som sendes fra virksomheden til kunden, og som specificerer antal og pris på de varer og ydelser der sælges til kunden.

Som virksomhed skal du som udgangspunkt udstede og sende en faktura hver gang du sælger en vare eller ydelse. Medmindre det drejer som om et salg til en privat kunde, hvor du kan nøjes med at udstede en kvittering.

Der er visse krav som en faktura skal overholde.

En faktura skal indeholde:

  • Fakturadato
  • Fortløbende fakturanummer
  • Sælgers navn, adresse og CVR-nummer
  • Købers navn, adresse og CVR-nummer (hvis der handles med en virksomhed)
  • Beskrivelse af varen/ydelsen, mængde og pris
  • Specificering af momsen

Derudover er det normalt at specificerer hvordan og hvornår fakturaen skal betales. De fleste bogføringssystemer tillader også at man kan tilføje virksomhedens logo til fakturaer, hvilket får fakturaen til at fremstå mere professionelt og troværdig.

Mange virksomheder vælger også at automatiserer udsendelsen af fakturaer, men du kan sagens selv udstede og udsende fakturaer. De fleste moderne bogføringssystemer har gjort det nemt at udstede og sende faktura til virksomhedens kunder.

Du kan også vælge at lade en bogholder stå for udsendelse af fakturaer. Det kan frigøre en masse tid og vil ofte sænke risikoen for fejl og glemte fakturaer, hvis der aftales nogle klare arbejdsgange i forbindelse med fakturering.

På Simplyfind kan du nemt indhente tilbud fra bogholdere på den opgave du ønsker løst. Det eneste du skal gøre, er at beskrive hvilken opgave du ønsker løst, så sørger vi for at revisorerne kontakter dig med tilbud på opgaven. Så vælger du bare det tilbud der passer dig bedst.

Relaterede forklaringer: Bogholder, Bogføringssystem

Få 3 tilbud helt gratis og uforpligtende