Moms

Hvad er moms?

Næsten alle varer og ydelser i Danmark er pålagt et skattetillæg på 25% som kaldes moms.

Når en virksomhed sælger en varer eller ydelse skal der som udgangspunkt tillægges 25% moms. Den moms virksomheden får ind på sit salg skal afleveres til skat på bestemte tidspunkter af året afhængig af virksomhedens størrelse. Virksomheden kan trække den moms fra, som virksomheden har betalt for varer og ydelse den har købt således at der kun skal afleveres differencen på den moms som virksomheden har indkrævet minus den moms som virksomheden har betalt.

Der findes et utal af særregler og udtagelser for moms, og handler din virksomhed med varer uden for Danmark er der mange ting man skal være opmærksom på.

Er du ved at stifte en virksomhed eller har du aldrig hørt om moms før, anbefaler vi at du tager en snak med en revisor for at komme godt i gang.

Moderne regnskabssystemer som holder styr på momsen for dig, og du kan forholdsvis nemt følge med i hvor meget du skylder i moms. Er du ved at starte virksomhed kan det være en fordel at få en bogholder eller revisor til at hjælpe med at sætte systemet op, så du får de korrekte momssatser på dine varer og ydelser

Relaterede forklaringer Regsnskabssystem, revisor, bogholder

Få 3 tilbud helt gratis og uforpligtende